Company Logo

Calendari

loader

Col·laboradors

     

Pizzeria La Riera

Black and White Platja d'Aro

Pul Vàs - Platja d'Aro

Chess Puzzle

El meravellós món dels escacs escolars

El projecte del llibre "El meravellós món dels escacs escolars" sorgeix de la necessitat de crear una literatura específica per a l'ensenyament dels escacs als més petits -els destinataris són nens i nenes de 3 a 8 anys- que al mateix temps serveixi com a guia per als pares i docents.

 

 

Durant els més de vint anys que portem dedicats a l'ensenyament dels escacs, ens hem trobat amb tot tipus de llibres per aprendre a jugar a escacs. La gran majoria d'ells, basats en les Lleis dels Escacs de la FIDE són profundament avorrits per a un nen, en contenir excessives i tedioses explicacions reglamentàries. I en l'altre extrem, aquells dedicats específicament a nens no solen aprofundir en les explicacions necessàries perquè s'aprenguin tots els moviments correctament, no són prou amens, o no utilitzen la didàctica de forma eficaç .

"El meravellós món dels escacs escolars" és un llibre diferent a tots els ja existents en el mercat. Les peces dels escacs es presenten a través de contes , justificant el seu moviment característic amb una història fàcil de memoritzar per al nen. De la mateixa manera s'explica l'escac i l'escac i mat, els moviments especials de coronació de peó, enroc i captura al pas, se sentin els primers principis d'obertura i la lluita pel centre i s'ensenyen els mats bàsics d'una manera senzilla i divertida.

 

 

La majoria de les explicacions es duen a terme a través de diàlegs entre el professor i Atenea, una "peona" summament curiosa i preguntona, molt interessada en aprendre tot el relacionat amb el fascinant joc dels escacs.

La mida del llibre és de 17 x 23,5 cms. i tindrà aproximadament unes 150 pàgines, de les quals una tercera part seran en color (els contes i els diàlegs del professor amb Atenea), mentre que seran en blanc i negre les destinades als exercicis, perquè al final de cada activitat dels pares o docents puguin valorar adequadament l'absorció dels coneixements per part del nen.

El projecte forma part de les activitats previstes per la Escola d' Escacs Costa Brava per a l'any 2014, i compta amb el suport de l' Ajuntament de Castell -Platja d'Aro i S'Agaró .

 

Pots col·laborar com "micromecenes" del llibre a la web de crowfunding "Verkami"

http://www.verkami.com/projects/7653-el-maravilloso-mundo-del-ajedrez-escolar

 

Share


Licencia Creative Commons Escola d'Escacs Costa Brava es troba sota llicencia Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual